hrobka rodiny Gebauerových

Zděná podélná kaple s rovným závěrem a s krátkou odstupněnou předsíní uzavírá v suterénu prostor hrobky. V nároží je stavba opatřena čtyřmi nakoso postavenými neodstupněnými opěráky. Je zastřešena sedlovou střechou s dřevěnou krytinou imitující šindel (přibíjené úzké dřevěné desky ložené do drážek). Štíty, opěráky i pilíře jsou oplechované. Pod střechou jednoduchá korunní římsa. Kolem celé stavby obíhá nízký sokl prolomený z boků kaple obdélnými otvory. Stavba je vylíčena pískově žlutou barvou se zdůrazněním okenních a vstupních otvorů, říms a opěráků pomocí světlejší krémové barvy. Vstupní předsíň na ose průčelí má v nároží převýšené pilíře zavrcholené stříškami, původně doplněnými makovicemi. Ve štítu vsazena trojúhelná mramorová deska s lípanou pseudogotickou kružbou a zlaceným nápisem. Pod štítem vchod s lomeným záklenkem, uzavřený rovněž lomenou dvoukřídlou kovanou mříží. Za nimi uzavírají segmentově zaklenutý vstup plné dvoukřídlé rámové dveře s rovným nadpražím. Dveřní křídla jsou dělená do třech polí s vpadlými zrcadly. Do předsíně se vstupuje po třech kamenných stupních, krytých v nášlapné ploše dřevěnými deskami. Za předsíní se zvedá převýšené štítové průčelí kaple s kruhovým oknem, završené masivní římsou, která nahoře vybíhá v hranolovitou podnož nesoucí torzo kovového kříže. Boky kaple prosvětluje vždy jedno okno s lomeným záklenkem vložené do vpadlé špalety. Dvoukřídlá okna jsou dělená do celkem 6 polí s horním děleným pevným dílcem. Závěrová strana obsahuje slepé okno, nad nímž jsou po stranách menší větrací otvory.