měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům ze smíšeného zdiva se štukovou omítkou ve dvou tónech žluté barvy. Průčelí bez štítu o třech okenních osách. Horizontální členění přízemí pásovou rustikou a na ni navazující kordonovou římsou a korunní římsou s konzolami. Okna pravoúhlá typu T zasazená do jednoduchých plochých štukových šambrán. V přízemí tři stejně velké obdélné otvory. Okrajové s klasicistními kamennými ostěními s jednoduchou profilací - pravé má v nadpraží číslo domu N10, iniciály J.B.N. a číslo 83 a je využito jako vchod s dvoukřídlými prosklenými dveřmi v dřevěném rámu. Levé ostění slouží jako výkladec a má zachované kovové závěsy. V prostředním otvoru je v dřevěném rámu zasazen prosklený výkladec. Průčelí, ústící do malého dvorku ohraničeného cihlovou zdí s betonovou korunou, je tříosé s novými okny typu T., opadanou omítkou a nevýraznou korunní římsou, jinak nečleněné. Dvůr nedlážděný, průchod do nepůvodního přístavku krytého pálenou raženou krytinou. Střecha sedlová, hřeben rovnoběžně s průčelím, krytina eternit. Krov vaznicové konstrukce.