radnice

Dlouhá jednopatrová budova s bočním křídlem uzavírá na jižním konci západní frontu náměstí. Hlavní trakt člení na střední ose mělký rizalit, přecházející do věžovité nástavby s dlátovou střechou. Rizalit obsahuje v přízemí průjezd, nad ním v patře balkón se zděným parapetem, v nejvyšším podlaží se nachází hodiny. Části po stranách kryjí sedlové střechy se štíty vynesenými v patě na konzolkách, na okrajích jsou osazeny tvarované sedlové vikýře. Boční křídlo má střechu na konci zvalbenou. Nároží zdůrazňuje plastická bosáž, plochy fasád pokrývá rýhování, patra rozdělují kordonové římsy, podstřešní římsy jsou konzolové. Všechna okna jsou obdélná, zapuštěná v mělkých polích se segmentovými nebo hrotitými oblouky. V přízemí prostory s křížovými klenbami, též v patře ve sloupové hale navazující na hlavní reprezentační schodiště.