socha sv. Kryštofa

Postava světce je umístěna na mírně svažitém terénu v křížení cest, severně od kostela sv. Stanislava. Hranolový podstavec s širším přízemním lemem a horizontálně profilovanou římsou nese konkávně projmutou zužující se hmotu podstavce s horizontální profilací patky a hlavice. Světec je zachycen na skalním útesu v kontrapostu s postavou malého chlapce na pravém rameni, k němuž vzhlíží pootočenou hlavou s hustým plnovousem. K tělu pokrčenou pravou rukou drží dřevěnou hůl z kmene palmy, levá ruka, rovněž skrčena k tělu, zaniká v záhybech oděvu, sahajícího v dolní části těla nad kolena. Vzpříma (anfase) je zachyceno tělo dítěte - malého Ježíše, jenž drží v pravé ruce kouli, zobrazující říšské jablko.