kovárna

Částečně roubené stavení, průčelí zvýšené přízemí se třemi osami, tři oblouky loubí na nich pavlač s vyřezávanými sloupy, 1. osa - dveře, 2. osa - okno, 3. osa - dveře. Okna čtyřtabulková. Štít dřevěný, prkenný s lištami, jednou odstupněný, dole čtyři okna - po stranách malá, ve středu čtyřtabulková, nahoře jedno malé. Levý bok - pět os u 3. - 5. osy pavlač, na střeše vikýř s dvěma čtyřtabulkovými okny. Pravý bok - bez os, jen zastřešená veranda s jedním šestitabulkovým oknem. Na střeše vikýř s jedním čtyřtabulkovým oknem. Zadní průčelí - štít stejný jako vepředu, jen dole tři osy (1. a 2. osa úzké okno, 3. osa šestitabulkové okno, nahoře malé čtvercové okno). Střecha sedlová, lepenka, uvnitř trámové stropy.