dům

Přízemní zděný objekt obdélného půdorysu, hmotově kolmo navazující na starší dům písaře, se sedlovou střechou a pálenou krytinou (bobrovky). Východně od něj na pozemku dvora stojí zděná kůlna a u štítu dvorního křídla bývalé školy je drobný hospodářský přístavek. Nevelký dvorek vymezují sousední budovy čp. 3 a dělící zeď. Exteriér: Neorenesanční historizující fasáda s dvojosým východním průčelím, výškově navazujícím na sousední čp. 3, a sedmiosým jižní průčelím. V nároží jsou obě průčelí v rozsahu dvou okenních os akcentována hladkými toskánskými pilastry, na vých. straně zdvojenými. Nad nimi probíhá úzký hladký vlys a profilovaná korunní římsa. Okna osazená v líci fasády mají pravoúhlé šambrány se štukovou profilací zakončenou nadokenní římsou. Původní okna jsou dvojitá, čtyřkřídlá, ven otevíravá, doplněná původními závěsy. Vstup do objektu je situován do kouta dvora, vstupní dveře jsou však již nepůvodní, nehodnotné. Okno do dvora je původní, se žaludovými závěsy.