dům

Přízemní volně stojící nepodsklepený dům. Je zděný, omítaný hrubou vápennou omítkou okrové barvy, šambrány okolo oken, liseny a římsy bílé, hladké, sokl nízký cihlový. Interiér: novodobý, nikterak zajímavý. Exteriér: Z-hlavní průčelí: je 5osé, zprava ve 2. ose vchod (dveře novodobé s nadsvětlíkem s luxerových cihel). Okna novodobá dvojdílná. Šambrány okolo oken jsou hladké, nad okny s náznakem segmentového kvádrového záklenku. Liseny mezi jednotlivými osami a v nárožích hladké kvádrované. Římsa pod střechou profilovaná. J-průčelí: je slepé, sokl asi 60 cm vysoký, žulový, ukončený pruhem cihel na výšku. Přízemí a štít opticky odděleny hladkou bíle zvýrazněnou římsou. Ve štítě jsou tři svislé sdružené otvory. V-průčelí: 6osé, oproti hlavnímu západnímu průčelí chybí šambrány kolem oken a dveří a liseny mezi jednotlivými osami. Římsa pod střechou je profilovaná, nároží jsou zvýrazněny kvádrováním. Zprava je v 1. a 5. ose vchod, v ostatních osách okna (okna i dveře novodobé). S-průčelí: 2osé, zprava v 1. ose vchod, který je stíněn dřevěnou verandou z mořených prken a s vlnitým eternitem na střeše. Nad verandou je v bílé šambráně pamětní deska, díky verandě téměř nečitelná (... Franz Josef I. 1843 - 1898...) Provedení fasády je shodné s J-průčelím. Střecha: Dům má sedlovou střechu, krytou bobrovkami, se třemi zděnými omítanými komíny.