poklona se sochou sv. Jana Nepomuckého

Poklona obdélníkového půdorysu ve vrcholu s trojúhelníkovým štítem se sedlovou stříškou je na čelní straně prolomena nikou téměř půlkruhového půdorysu se segmentovým závěrem. V nice je na čtvercovém plintu umístěno sousoší sv. Jana Nepomuckého s andílkem. Světec je oděn podle tradiční ikonografie, pravou rukou se dotýká hrudi, v levé spuštěné podél těla drží smeknutý biret. Hlava se svatozáří s pěti hvězdami je skloněna směrem ke kříži, který drží v náručí andílek. Nika je lemována dvěma pilastry na konzolách nesoucí hladkou podstřešní římsu. Na římsu dosedá trojúhelníkový fronton. Boční střeny poklony jsou zdobeny architektonicky nevýrazným volutovým křídlem bez vnitřní ornamentiky. Hladké stěny poklony člení v dolní třetině v omítce vytažená římsa.