sloup se sochou P. Marie Immaculaty

Do výrazně širšího čtvercového postamentu vložen dvakrát odstupňovaný sokl hranolového podstavce s reliéfně vyznačenými obdélnými poli, který je završen profilovanou římsou. Na římsu nasedá patka toskánského sloupu, ukončeného plintem nesoucím sochu Panny Marie s Ježíškem. Socha Madony stojí na zeměkouli obtočené hadem s jablkem v tlamě. Její postava je zobrazena s výrazným esovitým prohnutím s uvolněnou pravou nohou. Postavičku Ježíška drží Maria na vysunutém pravém boku a levicí mu podává ptáčka. Zvlnění celé postavy je akcentováno přikloněním hlav obou směrem k sobě. Tento rotační pohyb Madonina těla akceptuje bohatě nařasené roucho s hlubokými mísovitými záhyby. Ježíšek je nahý. Výrazným prvkem jsou bohaté kadeřavé vlasy obou, tvořící téměř květinové motivy kolem obličejů. Tváře i Ježíškova postavička zobrazeny s typickou barokní buclatostí.