socha sv.Františka Xaverského

Socha sv. Františka Xaverské je osazena na čtvercovém postamentu, do něhož je novodobý kvadratický podstavec na dvakrát odstupňované podnoži. Na čelní straně podstavce rytý nápis: SV. / FRANTIŠKU / ORODUJ ZA NÁS! Na zadní straně rytý nápis: POSTAVENO / NÁKLADEM OBCE / L.P. 1927. Podstavec ukončen hladkou kónicky ukončenou římsou s vloženým soklem. Do novodobého soku je osazen plintus barokní sochy sv. Františka Xaverského. Socha v mírném esovitém prohnutí s nakročenou pravou nohou. Levá ruka pozvednuta drží kovový kříž a pravou světec ukazuje ke kříži. Hlava skloněna k pravému rameni. Světec oděn v kněžské roucho: kleriku a ornát se štolou. Hlava s kudrnatými vlasy a krátkými vousy. Roucho provedeno v bohatých záhybech s výrazným zvlněním přehybu ornátu přes zdvižené ruce. Zajímavým detailem je provedení kraji na okraji ornátu s motivem drobných květů. Štola zdobena pásem listoví a dvěma křížky.