socha sv. Jana Nepomuckého

Nadživotní socha sv. Jana Nepomuckého je zobrazena v mírném esovitém pohybu a v kontrapostu s lehce pokrčeným pravým kolenem. V rukou drží kříž s korpusem Ježíše Krista, který si levou rukou vyzdvihává k obličeji a pravou rukou přidržuje dolní část břevna. Hlava s hustými vousy je nakloněna k Ukřižovanému. Na hlavě má biret a okolo hlavy svatozář s pěti hvězdami. Oblečen je do kleriky, rochety a almuce. Vše je jednoduše zřasené. Na hlavě má biret. Základnu tvoří obdélný mírně se rozšiřující sokl ukončený jednoduchou vyloženou římsou a podnoží vlastní sochy. Spodní část soklu se jemně rozšiřuje a u země je profilovaná prostá základna. Na stěnách soklu je rytý okrasný zaoblený vzor, na přední straně je v rytém obrazci redukovaného kasulového tvaru vyobrazená monstrance a letopočet vzniku 1768. Pod tím je dlouhý částečně latinský a zčásti český špatně čitelný nápis vedený až na spodní kamennou základnu sochy.