měšťanský dům

Stavba obdélného půdorysu na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice. Střecha sedlová, souběžně s průčelím. Přízemí a jedno nadzemní patro, podkroví se dvěma novými vikýři do ulice. Dům čelně zleva předstupuje před čp.141, končí u něj podloubí. V přízemí jsou v průčelí dva otvory loubí s rovným nadpražím se zaoblenými rohy. Tři pískovcové pilíře, hranolové s očištěným kamenem, v ploše stěn vhloubené obdélníkové rámování, pilíře s patkami a hlavicemi, krajní hlavice omítnuty. Původní hlavice jen jediná, patky mají v horní části sešikmená čela. Hlavice krajních pilířů nastaveny, protože pilíře nejsou stejné výšky a síly. Otvor vstupu loubí z boku valeně klenutý. Nad hlavicemi pilířů je obdélné dekorativní rámování s plastickým štukovým dekorem listů a jablek. Mezipatrová římsa je desková, jemně profilovaná. Na nároží plochá dekorativní armatura. V patře ze strany v předstupující části jedno okno, průčelní fasáda pětiosá, okna dvojitá, čtyřkřídlá, čtyřtabulová v líci se zdí, ven otvíravá, dřevěná, v bílomodrém nátěru, klapačka s oblounovou patkou. Šambrány oken při okraji profilované páskem, dole s ušima a perlami, nahoře v rozích s vysazenými obdélníčky. Výrazná bohatě profilovaná korunní římsa, střední část desková, vrchní tvoří sima. Fasáda bílé a světle modré barvy. Podloubí má traverzové stropy se zercadlovými podhledy, dlážděno je velkými pískovcovými dlaždicemi. Po celém průčelí podloubí je velký prosklený výkladec, historizující, s oblými prosklenými nárožími. Čelně vpravo je hluboce zapuštěný vstup do domu, dveře dvoukřídlé, rámové, ze 2/3 prosklené. Čelně vlevo vstup do kanceláře, dveře z 1/2 prosklené, nové, historizující. Výkladec původně s roletami, ty dnes chybí, nade dveřmi špatně čitelný výrobní štítek firmy z mostu. Střecha domu je sedlová, do Bulharské ulice se dvěma sedlově zastřešenými vikýři, pokryta je bondským šindelem. V patře jsou tři obdélná jednodílná nová dřevěná okna, dvě z nich sdružená, a jedno segmentové okno. Barva fasády ve dvoře stejně jako v průčelí do ulice světle modrá a bílá, kolem oken jsou hladké šambrány