měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům stojící V městské zástavbě, kratší okapovou stěnou orientován do ulice, střecha sedlová, pokrytá plechem. V přízemí se do ulice Havlíčkovi otvírá téměř přes celou šířku přízemí velký otvor s rovným nadpražím se zkosenými rohy, lemovaný profilovanou archivoltou, v bočních stranách ostění jsou osazeny polosloupy s bohatě zdobenými hlavicemi. Postranní pilíře jsou zdobeny pásovou bosáží, jsou neseny pískovcovými patkami, zakončeny jsou štukovými hlavicemi. Patro je od přízemí odděleno dvěma rovnoběžnými římsami, mezi nimi je plocha s hladkou omítkou, římsa oplechovaná, profilovaná s vejcovcem. Fasáda v patrech čtyřosá, v 1. patře jsou v osách osazena dvoukřídlová dřevěná okna dělená do čtyř tabulek, s poutcem, uprostřed je štuková výzdoba, kolem oken šambrány. okna jsou nadokenními římsami se zubořezem sdružena do dvojic stejně jako okna ve 2. patře, která jsou ve stejném provedení. Okna ve 2. patře jsou sdružena do dvojic s šambránami ukončenými trojúhelníkovými štítky. Pod okny je umístěna průběžná podokenní římsa. Dům je zakončen štítem, V horní ploše s rovnou plochou, štít je lemovaný profilovanou korunní římsou. V horní části štítu se nachází čtyři malá nečleněná okna s průběžnou podokenní římsou. V úhlech štítu jsou girlandy vytvořené listovím a mašlemi. Na podloubí domu je osazen klasicistní dřevěný výkladec s římsou zdobenou zubořezem. Vstupní dveře do domu dvoukřídlové s nečleněným nadsvětlíkem s římsou zdobenou zubořezem. Fasáda do ulice Na struze je třípatrová. Nad přízemím odděleném od tří pater je lehce profilovaná římsa, vlevo jsou osazeny Vstupní dveře, vpravo je okno. V patrech se třemi okenními osami jsou osazena dvoukřídlová okna s podokenními římsami, V 1. a 2. patře dělená vodorovným poutcem.