měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům stojící na hloubkové parcele v městské zástavbě. V přízemí se otvírají tři oblouky loubí spočívající na hranolových ořímsovaných pilířích s patkami. Loubí zaklenuto plackami ve třech klenebných polích dělených pasy. Podloubí tříosé. Ve střední ose pískovcový portál s rovným nadpražím, lehce profilovaný oblounem a výžlabkem, v portálu nové dřevěné dveře, prosklené. V postranních osách segmentově zaklenuté výkladce, dřevěné, šestidílné, šestitabulové. 1. a 2. patro šestiosé, okna trojdílná, nová, plastová, jednoduše profilované šambrány a podokenní římsy. Okna obou pater sdružená po dvou se sdruženými podokenními římsami. Přízemí a 1. patro odděluje hranatě profilovaná mezipatrová římsa. Korunní římsa rovněž profilovaná. Fasáda hladká, oblouky loubí zvýrazněny hrubou omítkou. Zadní průčelí do ulice Na struze přízemí, 1. i 2. patro čtyřosé. V přízemí čelně vpravo vstupní dveře, jednokřídlové, prosklené, kupolová atika, plechová. V ostatních osách, v 1. i 2. patře trojdílná okna, nová, plastová. Kolem oken jednoduše profilované šambrány. Mezi přízemím a 1. patrem hladká pásová římsa. Korunní římsa chybí, odkrytá zhlaví krokví. Barva fasády obou průčelí růžová, římsy a šambrány zvýrazněny tmavším odstínem. Střecha sedlová, pokrytá plechem.