vinný sklep s búdou

Samostatně stojící stavba obdélného půdorysu, štítově orientovaná s vstupním průčelím prolomeným pravoúhlým vchodem ve špaletě s dvojkřídlými vstupními dveřmi a pravoúhlým otvorem s luxfery nade dveřmi. Sedlová střecha s přesahem v průčelí má štít bedněný ze svisle kladených desek, proříznutých podávacím otvorem. Přesahují strany střechy jsou neseny dřevěnými konzolami. Interiér je řešen s lisovnou v přední části a dvojdílnou patrovou komorou v zadní části stavby, přístupnou bočním schodištěm vedle vchodu do sklepa. Pod komorou je je valeně klenutý sklep. Lisovna a komora mají trámový strop. Průčelí zdobeno šmolkově modrou podrovnávkou. Materiál: hlína, omítka, kámen, dřevo, krytina – pálená keramická