hrobka rodiny Eichhoff

Drobná architektura obdélného půdorysu je částečně krytá ze tří stran uměle navršeným zatravněným valem, který je zpevněn opěrnou zídkou z lomového kamene v západním úseku a smíšenou zídkou s betonovým potěrem v jižním úseku. Na opěrných zídkách je osazen kovaný plot s vegetabilním dekorem, v jižním úseku typově odlišným. Ze zadní (východní) strany je val hrobky podchycen opěrnou zdí vyztuženou pilíři z vodorovně loženého kamenného zdiva. Pouze na okrajích jsou oblouky slepých arkád. Funkčním prvkem je komínový větrací otvor vyústěný nad povrch valu komínovým tělesem z cihel a malty. Průčelí hrobky se stupňovitou atikou završenou křížem je dekorováno novogotickým tvaroslovím v podobě mohutného portálu zakončeného oslím hřbetem a flankovaného dvojicí polopilířů ukončených fiálami. Nad vstupem do objektu rámovaným dvojicí přetínaných žeber je umístěna kruhová rozeta. Před hrobkou jsou souměrně od vstupního portálu dva záhony. V současné době jsou v nich nahodile vysazené keřovité dřeviny. Původně zřejmě sloužily pro pěstování růží a případně i cypříšků. Ty mohly být vysázeny ale i na umělém valu. V současné době rostou po pravé straně na úpatí svahu tři lípy srdčité (Tilia cordata), vysazené sem ve dvou časových obdobích. Starší z nich mohly být vysazeny na dané stanoviště i před více než 100 lety. Větší část svahů nad hrobkou dnes pokrývají plevelné dřeviny jako např. trnovník bílý (akát – Robinia pseudoacacia). Po levé straně rostou na úpatí svahu mladší modříny.