obytná budova

Budova na obdélném půdoryse, na delších stranách do ulice a ke trati s osovým risalitem, uzavírající areál nádraží při Goetheho a Mlýnské ulici. Na straně ke kolejišti jednopatrová, v klesající úrovni do ulice se projevuje zvýšeným přízemím nad vysokou soklovou zónou. Delší fasády trojosé se střední mírně předstupující částí, v níž je na straně od nádraží situován vstup. Spodní soklová část budovy se uplatňuje zejména při ulici. Je provedena z kamenného zdiva kyklopského typu a při Mlýnské ul. přechází ve stejně pojatou opěrnou zeď náspu nádraží. Z ulice je otevřena třemi širokými otvory zakončenými kamenným segmentovým pasem se zdůrazněným odstupněným klenákem. Od fasády zvýšeného přízemí oddělena plochou omítanou římsou. Fasáda horních pater je do úrovně probíhající podokenní římsy oken prvního patra pojednána jemným vertikálním vlnovkovým vroubkováním, na němž se uplatňují ploché vpadlé šambrány segmentově zakončených oken s podokenními římsami, ve střední ose do ulice dvojice pravoúhlých oken spojená nadokenní římsou. Na straně do nádraží vstup, zakončený půlkruhově, s nadsvětlíkem, lemovaný vystupující šambránou. Fasáda nad podokenní římsou hladká, s pravoúhlými okny ve vpadlých šambránách, fasáda zakončena oblou římsou, nad níž je silně předstupující střecha. Na obou užších stranách a nad střední částí fasády do ulice fasáda pokračuje do plochy otevřeného trojboce zakončeného zvalbeného štítu, plochy štítů nad římsou jsou členěny motivem hrázděného zdiva. V objektu jsou zachovány původní dveřní a okenní prvky a další součásti vybavení interiéru objektu z doby stavby.