mostek horní

Kamenný most (horní ve směru povodním) postaven u domu če. 26, místně zvaném U zvonice, překlenuje Albeřický potok asi 280 m nad jeho soutokem s Lysečinským potokem. Mostní oblouk o jednom poli, kolmo vystavěný k vodnímu zdroji. Šířka mostu včetně parapetních zídek 4,4 m, délka 5,2 m (šíře parapetních zídek 0,40 m, výška od koruny vozovky 0,60 m). Postaven z lomových plochých kamenů podélného tvaru (placáky) smíšených s nepravidelně opracovanými kvádříky. Síla klenby 0,30 m skládané vějířovitě, s vodorovně skládanými lomovými kameny nadezdívky a výškou klenby v ose 1 m. Kamenné parapety ukončeny plochými kameny v líci nadezdívky. Horní povodní strana s mírně valeně stlačeným obloukem nad vodním tokem. Nadezdívka valené klenby mostu s bočním hranolovým zakončením (od pohledu ze směru komunikace) o síle kamenných parapetů. Výška klenby mostu (k vodnímu zdroji) 2,1 m. Rozpon klenby oblouku (světlost) 2 m.