dům

Jedná se o dvoupatrový podsklepený objekt s valbovou střechou krytou pálenými taškami bobrovkami postavený na obdélném půdorysu. Celkové hmotové uspořádání vily vykazuje klasicizující tendence, se kterými kontrastně působí výrazné dekorativní pojetí fasád se zdobnými prvky ve stylu art deco a barevnost ve hmotě probarvených omítek Terranova v kombinaci šedé a zelené. Hlavní vstup je umístěn v ose severovýchodního průčelí a kryje ho ve střední části pilovitě vykrojená deska spočívající na dvou sloupech. Nad vstupem se nachází tři kubizující pilastry. Zvýrazněná středová část severovýchodního průčelí vrcholí trojúhelným štítem. Okna jsou špaletová čtyřkřídlová se spodním křídlem děleným na dvě tabule, v druhém patře navíc opatřená dřevěnými okenicemi. Dispozičně byl objekt rozdělen na suterén s technickým zázemím domu se sklepy, prádelnou a jednou bytovou jednotkou sestávající z předsíně, sociálního zázemí, kuchyně a jednoho pokoje. Zbylé tři obytné nadzemní podlaží obsahují šest bytů. Na každém podlaží jsou situovány dvě zrcadlově posazené bytové jednotky opakující shodné dispoziční schéma. Ze schodiště se vstupovalo do předsíně, kterou severně obklopovala šatna, kuchyně se spíží, východně pak koupelna s toaletou a jižně dvě obytné místnosti. Objekt se dochoval v poměrně autentické podobě.