ohradní zeď s brankou

Ohradní zeď je vyzděná z lomového kamene a omítnutá - místy omítka chybí a odhaluje tak zdivo. Jeho korunu kryjí na plocho kladené cihly. Zeď je přerušená v severní části u severozápadního nároží jižním průčelím márnice, která vystupuje z půdorysu areálu (márnice není kulturní památkou, ale parcela, na které stojí, je chráněna jako KP). Ve východní části ohradní zdi se nachází branka, k níž vede kamenné schodiště (to není kulturní památkou). Zděná bloková branka má uprostřed vstup, zakončený nahoře do segmentového oblouku - na východní straně je oblouk vyklenutý méně než na západní. V otvoru jsou dvoukřídlé dřevěná dveře rámové konstrukce s plnou dolní částí a horní poloprůhlednou. Křídla mají nestejnou šířku. Branka vrcholí trojúhelným štítem s profilovaným orámováním. Korunu zdiva štítu pokrývá dvojitě kladená bobrovka. Ohradní zeď po obou stranách branky je stupňovitě vyvýšená. U severozápadního rohu zdi se nachází drobná stavba obdélného půdorysu, v níž se původně nacházel náhrobek. Uprostřed její jihovýchodní strany je hluboká a vysoká nika. Nahoře je půlkruhově ukončená, nad ní je profilovaná římsa. Zbývající stěny jsou bez otvorů a členění. Stavbička má zakončení do tvaru sedlové stříšky o nestejném sklonu, kryté dvojitě kladenými bobrovkami. V severní části ohradní zdi, východně od márnice, je druhá stavbička pro náhrobek. Také ona má obdélný půdorys. Většinu jižní strany vyplňuje hluboká nika, zakončená ve stěně stlačeným obloukem. Fasádu po obou stranách otvoru člení rytím naznačená bosáž, kde se nad sebou střídá pás se svislou stezkou a bez ní. Stěnu ukončuje trojúhelný štít s profilovaným orámováním a s korunou zdiva krytou taškami. V nice se nachází kamenný soklový náhrobek.