brána

Bloková zděná a omítnutá brána je výrazně šířkově dimenzovaná. Uprostřed má velký otvor pro vrata, nahoře zakončený stlačeným obloukem. Na západní (vnější) straně člení stěnu po obou stranách otvoru lineární kvádrová bosáž, sahající k patám oblouku otvoru. Nad bosáží je plochá římsa. Bránu zakončuje trojúhelný štít s profilovaným orámováním, jehož vodorovná část sahá pouze k oblouku pro vrata. V ose štítu se nachází plasticky provedený tlapatý kříž. Východní strana brány je bez členění. V otvoru se nacházejí dvoukřídlá kovaná vrata, tvořená pěti pásy vedle sebe situovaných kruhů s vepsaným čtyřlistem. Na každém křídle jsou tyto kruhy tři, v horním pásu jsou po obou stranách středních dvou kruhů dvě pole s pouze dolní polovinou motivu.