kostel sv. Cyrila a Metoděje

Jednolodní stavba s osou v severojižním směru a lodí obdélného půdorysu, k níž je na západní straně připojena podélná boční kaple. Na loď navazuje prostorově odsazený presbytář s polygonálním pětibokým závěrem, k jehož východní straně přiléhá čtyřboká sakristie, přístupná jednoramenným lomeným schodištěm s parapetem z umělého kamene. V ose jižního průčelí je představena mohutná 34 m vysoká hranolová věž tvořící optickou dominantu stavby. Hlavní vstup do kostela v ose věže je zdůrazněn lomeným ústupkovým portálem s nástěnnou malbou v tympanonu. Zvonicové patro věže, oddělené kordonovou římsou, je do tří stran otevřeno lomenými okny. Ve zvonici jsou zavěšeny zvony, sv. Cyril a Metoděj, sv. Anna a umíráček sv. Josef, ulité roku 1947 R. Manouškem v České u Brna. Nad zvonicovým patrem v nejvýše položené části věže, rovněž vymezené kordonovou římsou, jsou umístěny ciferníky věžních hodin. Střecha věže je jehlancová, završena makovicí s rovnoramenným křížem. Členitý půdorys kostela doplňuje ještě na jihozápadní straně přistavěné, hmotově z fasády vystupující těleso schodiště. Při pohledu na hlavní jižní průčelí kostela je závěr této přístavby řešen jako dekorativně utvářená třípodlažní vížka, dole polygonálního a nahoře kruhového půdorysu, krytá kuželovou střechou s makovicí ve vrcholu. Ve hmotě stavby je s dekorativním účinkem uplatněna kombinace různých materiálů – na fasádách prokládáním kamenného zdiva pásy z režných cihel a na krytině valbové střechy ornamenty vytvořenými z různobarevně glazovaných tašek.