měšťanský dům

Řadový zděný omítaný jednopatrový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, situovaný v západní frontě pravidelné domovní zástavby Náměstí. Přízemí prolomeno půlkruhovým obloukem, od patra odděleno kordonovou římsou. Patro prolamují tři obdélná, pravoúhle uzavřená okna, lemovaná šambranami, sedící na společné podokenní římse, jsou zakončena trojúhelnými frontony. Nad nimi příčně obdélná půdní okénka, nad nimi kordonová římsa. Fasádu završuje profilovaná korunní římsa. V interiéru bývalé podloubí klenuto valeně s výsečemi. V ose portál, půlkruhově zakončený s římsovými hlavicemi, s cechovním znakem nůžek ve vrcholu a s datací 1599. Po stranách zdoben růžicemi a rytými zrcadly. Vpravo dozadu vedle portálu obdélná místnost, klenutá valenou klenbou. Za portálem obdélná prostroa, zaklenutá síťovou hřebínkovou klenbou (valenou s lunetami a hřebínky). Dodatečné příčky v současnosti odstraněny. Vzadu vpravo z této místnosti vstup po schodišti do mírně zvýšeného přízemí - obdélná místnost s neckovou klenbou s koutovými lunetami. Na dvoře dvě drobné přízemní deštěné přístavby.