sýpka

Miroslavská sýpka se nachází na východním okraji obce, na ulici Nádražní, ke které má podélně orientovanou delší, východní stranu. Jedná se o volně stojící, trojetážovou budovu na obdélném půdorysu zděnou ze smíšeného zdiva pokrytého zbytky někdejších omítek a zastřešenou sedlovou střechou s odsazenými volutovými štíty. Na delších stranách jsou fasády prolomeny devíti okenními osami s malými obdélnými na ležato otočenými otvory lemovanými kamennými šambránami členěnými plochou lištou a opatřenými provlékanými mřížemi, na kratších stranách prolomeny dvojice okenních os. Ve volutových štítech jsou v trojúhelném rozložení umístěna tři okna stejného typu, sedlová střecha je vybavena ve dvou patrech větracími okénky. V ose východního průčelí obráceného do ulice je osazen obdélný portál rámovaný profilovaným kamenným ostěním s ušima, v nadpraží je římskými číslicemi vysekána datace 1737. V supraportě završené uprostřed vypjatou segmentovou římsou a spočívající na volutových konzolách je zavěšena kamenná kartuš s reliéfním znakem louckého kláštera. Ten obsahuje iniciály opata A. Nolbeka a je obdobný jako znaky nad vstupem do fary a kostela. Střecha je krytá historickou ruční bobrovkou, ve vrcholech štítů jsou osazeny kamenné piniové šišky. Fasády jsou završeny profilovanou korunní římsou. Interiér je členěn jednoduchými trámovými stropy s prkennou podlahou na tři celá patra a dvě patra krovu. Stropní trámy jsou podepřeny průvlaky, které jsou vynášeny profilovanými dubovými sloupy. Mezi průvlaky a sloupy jsou vložena sedla též s jednoduchou tesařskou výzdobou. Část přízemí je zaklenuta plackovými klenbami na kamenných pilířích, ve zbylé části jsou trámové stropy neseny sloupy z cihelného zdiva. Dřevěný krov je barokní pravděpodobně z doby stavby; krokevní konstrukce, nosným systémem je dvoupatrová ležatá stolice s věšadlem v plné vazbě, uložená na pětibokých spodních vaznicích.