dům

Zděný omítnutý patrový objekt obdélného půdorysu je zasazený do terénu. Tvoří ho dvě části. Na přední část se v ose napojuje vyšší zadní část, která je na jihovýchodě s přední částí v líci, na severozápadě je však širší (původní evidenční list památky uvádí, že patro přední části je hrázděné, toto tvrzení nebylo ověřeno). K severozápadnímu průčelí přední části domu je připojena přízemní přístavba, k severovýchodní straně zadní části domu přístavba patrová. Jihozápadní (štítová) fasáda vlastního domu je dvouosá. V osách přízemí jsou nedělená okna, v patře okna dvoukřídlá – zde je okenní otvor širší než v přízemí. Výplně jsou novodobé, tak jako v celém objektu. Průčelí vrcholí trojúhelným štítem, který je svisle bedněný, se spoji krytými lištami. V horní části je bednění oproti zbytku štítu vystupující, prkna jsou dole tvarována do lichoběžníkového zubu. Středy těchto zubů lícují s lištami dolní části. Uprostřed štítu jsou dvě okna vedle sebe, lemovaná dřevěnou šambránou. V horní části štítu se nacházejí dva kosočtvercové větrací otvory. Součástí jihozápadní strany domu je i stěna připojené přízemní přístavby, v níž je stejné okno jako v přízemí vlastního domu. Na střeše přístavby je terasa s novodobým kovovým zábradlím. Jihovýchodní fasádu domu tvoří dvě části, výškově odlišené. Přední část domu je v přízemí čtyřosá, v patře pětiosá. V přízemí jsou v osách první a druhé zleva obdobná okna jako na jihozápadě, v ose čtvrté zleva je okno menší. V ose třetí zleva jsou novodobé dvoukřídlé dveře. V prvním patře jsou v osách první a druhé zleva obdobná okna jako na jihozápadní straně. Nad dveřmi jsou dva drobné okenní otvory, vyplněné skleněnými cihlami. Ty tvoří výplň i okna v ose páté zleva, které je umístěné oproti ose přízemí více vpravo. Zadní část domu je čtyřosá. V přízemí je v ose třetí zleva vstup s novodobými dvoukřídlými dveřmi a nízkým obdélným nadsvětlíkem, odděleným zděnou příčkou. Ve zbývajících osách jsou obdélná okna, orientovaná na šířku – každé jiného rozměru. Okno v ose první zleva je umístěno níže, než druhá dvě. Ve všech osách prvního patra jsou stejná dvoukřídlá okna. K zadní části domu přiléhá patrová přístavba. V její jihovýchodní stěně jsou v přízemí široké dvoukřídlé dveře, v patře je místo většiny zdi souvislé zasklení. To je i v levé a střední části severovýchodní strany přístavby. Vpravo zeď v horní části chybí, je zde pouze zastřešení pultovou střechou s kovovými sloupky, podpírajícími střechu. Dole je mezi sloupky novodobé zábradlí. Prostor je přístupný po žebříkovém schodišti. Severovýchodní průčelí vlastního domu zakončuje zděný trojúhelný štít, v němž jsou dvě nedělená okna. Severozápadní stranu domu tvoří zleva přístavba, vlastní dům a další přístavek. Přístavba má úroveň patra volnou – s kovovými sloupky a zábradlím, v přízemí je u napojení na vlastní dům okno, vyplněné skleněnými cihlami. V obou částech vlastního domu jsou okenní otvory různých velikostí. Přístavba k přední části domu má na střeše terasu s novodobým zábradlím, přístupnou přiloženým schodištěm. Obě části domu mají sedlovou střechu, krytou drážkovými taškami. V přední části je střecha na jihovýchodě protažená, takže kryje zápraží. V zadní části domu jsou na obou stranách střechy rozmístěna střešní okna.