stodola

Stodola je obdélná zděná budova, zasazená do terénu. Dnes je z velké části bez omítek, takže je viditelné zdivo z lomového kamene, doplněné u otvorů a nároží cihlami. Jihozápadní průčelí má vpravo od středu stěny situován široký vjezdový otvor, nahoře zakončený do segmentového oblouku – dnes bez vrat. Podobný otvor je i v levé části stěny, avšak tento sahá jen pouze asi do poloviny výšky stěny. Zde vrata jsou – dvoukřídlá, přičemž pravé křídlo je užší než levé. V úseku mezi vraty se v horní polovině stěny nachází drobná půlkruhově zakončená nika, vlevo od ní je pak obdélný, na šířku orientovaný otvor, situovaný nízko nad zemí. Nad levým otvorem pro vrata je umístěn obdélný podávací otvor, zakrytý dvířky ze svisle kladených prken. Severozápadní průčelí, zakončené trojúhelným štítem, je dnes téměř zcela porostlé zelení. V severovýchodním průčelí je v levé části protějškový vjezdový otvor, zde s vraty. Jsou dvoukřídlá dřevěná, tvořená svisle kladenými prkny. Stodola má sedlovou střechu, krytou bobrovkami.