vodárenská věž

Šestipodlažní hranolová novorenesanční vodárenská vež s arkádovým ochozem v 5. podlaží, završená stanovou střechou s vikýř a pavilonovým nástavcem s hodinami. Věž od prvního patra pokrývá pásová bosáž. Mezi okny 1.patra jsou velké kruhové štukové medailony s propletenými písmeny P a O, které obklopuje střízlivý lidový stylizovaný ornament. V písmeně O stojí mládí žena s antickým účesem s rouškou spadající jí z ramene přes boky, druhý cíp se vznáší v imaginárním větru. Mezi okny druhého a třetího patra je na kříž v ose umístěna edikula tvořená z dekorativních konzol nesoucích drobné sloupky, které nesou tympanon. V edikule je umístěn městský znak a páska s datem stavby. Okolo pátého patra obíhá arkádový ochoz nesený krakorci. Oblouky arkád jsou posazené na štíhlé toskánské sloupky na soklících. Mezi nimi je nízké balustrové zábradlíčko. Ve vrcholech arkád jsou drobné listové konzolky, ve cviklech terče s rozetou. Ochoz ukončuje přesahující rímsa s podloženými destičkami. Na každé straně je po dvou vstupech s nadsvětlíky, které jsou v kamenném ostění. Věž ukončuje čtyřboká jehlancová střecha,na každé straně je po vikýři s volutovými křídly a kruhovým oknem, zcela na špici jsou čtyřboké věžní hodiny. V interieru stoupá do věže schodiště okolo obdélného zrcadla. Schodiště je chráněno ozdobným litinovým zábradlím.