městský dům tzv. Stará pošta

Objekt se nachází naproti vlakovému nádraží. Jedná se o nárožní jednopatrovou klasicistní budovu, jejíž dominantou je okosené nároží s půlkruhovým balkonem, vynášeným dórskými sloupy. K nárožnímu průčelí, orientovanému k SV, přiléhají dvě křídla: delší o sedmi okenních osách ve směru severojižním a kratší o čtyřech okenních osách ve směru východozápadním. K severojižnímu křídlu přiléhá z jihu venkovní schodiště z nučického pískovce, kryté dřevěnou přístavbou typu pavláčky. Nárožní průčelí má tři okenní osy a je završeno nízkým odstupněným nástavcem s nápisem "Stará pošta". V přízemí se nachází půlkruhově zakončený vstupní portál. Stavba má výrazně symetrické klasicistní členění. Okna přízemí jsou ukončena půlkruhově, v patře pravoúhle. Stěny přízemí jsou členěny kvádrováním, v patře římsami. Fasády byly při poslední opravě v r. 2002 pojednány v poměrně ostrých tónech zelené barvy. V interiéru jsou dochovány plackové klenby do pasů (přízemí) a řada klasicistních detailů. Předmětem ochrany je dům čp. 656 "Stará pošta".