městský dům

Dvoupatrový řadový dům hloubkové dispozice. Průčelí bez štítu je omítnuto omítkou v přízemí žluté barvy, v patrech okrovou. Není horizontálně členěno, vertikální členění pískovcovým obkladem soklu, kordonovou římsou s jednoduchou profilací a korunní římsou, která navazuje na fasády vedlejších domů. Fasáda je tříosá, okna jsou zasazena hladce do průčelí, jsou pravoúhlá, dřevěná, šestitabulková. V přízemí jsou tři novodobé otvory - vlevo je výkladec s jednokřídlými dveřmi - typové kovové rámy se skleněnými výplněmi. Další dva otvory jsou pravoúhlé, pro jednokřídlé dveře (vstup do krámku a zcela vpravo do domu), jsou v nich osazeny kovářsky zpracované dveře se skleněnými výplněmi. Dvorní průčelí domu je dvouosé bez štítu, s kordonovou římsou mezi patry a jednoduchou korunní římsou. Okna stejného členění jako na přední fasádě. V přízemí se dvěma pravoúhlými dveřními otvory a jedním oknem s novodobou mříží. Navazuje na něj na obou stranách parcely zeď ze smíšeného zdiva, omítnutá. Okna jsou zasazena do štukových šambrán, které mají stejně jako římsy tmavě okrovou barvu, jinak je fasáda světle okrová. Dvorek částečně vybetonován.