měšťanský dům

Nárožní jednopatrový dům s atikovým patrem. Hlavní průčelí má pět okenních ose je rozděleno vyústěním okapu z vnitřního úžlabí střechy na pravou část se dvěma osami a světlejší omítkou a levou část s tmavější růžovou omítkou a třemi okenními osami, na okraji atiky zkosenou. Nad přízemím probíhá jednou odstupněná kordonová římsa a fasádu završuje profilovaná korunní římsa. Šestitabulková okna jsou osazena do plochých ostění, okna atiky – čtyřtabulková, žaluziová také. Přízemí je omítnuto sytě růžovou barvou a prolomeno dvěma segmentově zaklenutými otvory s plochým ostěním – v pravém je vchod, v levém výkladec. Boční průčelí má tři okenní osy se šestitabulkovými okny, osazenými do plochých ostění. Přízemí a také několik ploch v patře má pohledově odhalené lomové zdivo objektu (patří k vnitřnímu hradebnímu okruhu). Jinak je fasáda bílá a nároží zpevněno přes celou výšku domu štukovým armováním. Střecha domu je složena ze dvou sedlových střech s vnitřním úžlabím, krytá taškami, krov nezpřístupněn. Dozadu se obracejí dva bedněné štíty. Zadní průčelí v polovině ustupuje. Na obou částech má dvě okenní osy – vpravo s okny šestitabulkovými, vlevo s okny typu T v patře a šestitabulkovými v přízemí. Fasáda špinavě šedé barvy. Dvorek dlážděn zámkovou dlažbou.