kaplička křížové cesty II.

Kaple se nachází na levé straně silnice při výjezdu z obce Rybí ve směru na Štramberk. Jedná se o zděnou pilířovou stavba se sedlovou střechou. Pod střechou krytou červenými pálenými taškami obíhá profilovaná korunní římsa (mimo zadní fasádu), v průčelí oplechovaná. Nad římsou se zvedá trojúhelný štít zdůrazněný profilací ramen, ve středu s plastickou trnovou korunou uzavírající písmena IHS. Nad písmenem H latinský kříž, pod písmenem H srdce. Na ose průčelí pravoúhlý výklenek s kopií vyobrazení IV. zastavení křížové cesty (původní obraz malovaný na plechu zcizen). Výklenek je nově uzavřen železnou mříží a ve spodní části opatřen plechovým parapetem. Nad výklenkem plastický letopočet 1855. Bíle líčená kaple je doplněna v nároží, v orámování výklenku a v architektonických a štukových prvcích okrovou barvou. Kolem stavby dlážděný chodník.