kaplička křížové cesty I., tzv. Fojtova

Kaple zvaná " Fojtova " stojí po pravé straně obecní cesty pokračující ze středu obce Rybí směrem na Štramberk. Je obrácena závěrovou stěnou ke komunikaci a průčelím k lávce přes Rybský potok. Objekt má podobu zděné pilířové stavby se sedlovou střechou. Kaple utrpěla při pozdějších úpravách v 70. letech zjednodušením fasády a omítnutím nevhodnou tvrdou cementovou omítkou - tzv. břizolitem. Ten při základech odpadává a obnažuje kamenné a cihlové zdivo. V průčelí kaple obrácené od komunikace je pravoúhlý výklenek s vyobrazením Ježíše Krista. Nad výklenkem člení fasádu hladká korunní římsa (mimo zadní fasádu) a v trojúhelném štítu hladce zdůrazněná ramena. Zdůraznění ramen se opakuje i na zadní straně štítu. Střecha je kryta červenými pálenými taškami s hřebenáči.