fara

Historicky tvoří fara spolu s kostelem sv. Václava, přilehlým, dnes zrušeným hřbitovem a farní zahradou kompaktní areál zaujímající rozlehlé území přibližně trojúhelníkového tvaru při pravé straně hlavní komunikace ve směru na Stříbrnou Skalici. Vlastní farní budova s hospodářskou částí a zahradou leží severně od kostela na pozemku takřka obdélného půdorysu, k němuž na jihovýchodní straně přiléhá malé území trojúhelníkového půdorysu. Areál ohraničuje torzálně dochovaná ohradní zeď. Pozemek je orientovaný podélnou osou ve směru východ-západ, přičemž východní strana přiléhá k hlavní komunikaci, jižní ke zrušenému hřbitovu a západní a severní sousedí se soukromými domy a zahradami. Kompozice areálu je seřazena postupně od východu z následujících prvků: fary obrácené hlavním průčelím ke komunikaci, hospodářské části, dnes dochované v torzu a zahrady zaujímající západní polovinu areálu, oddělené od hospodářského zázemí kamennou zdí. Předmětem ochrany je fara čp. 43 s veškerým hospodářských zázemím, ohradní zdí s branou a torzem stodoly a pozemkem zahrady na pozemcích parc. č. st. 1 a pp. 125.