výklenková kaple Nejsvětější Trojice

Na šířkově orientovaném obdélném půdorysu vybudována zděná, omítaná kaple s předsazeným portikem, neseným dvěma dvojicemi mohutných toskánských sloupů s výrazně přesahujícími krycími deskami. Každý pár sloupů je podpírán společným kvádrovým postamentem. Sloupy vynáší na rovném kladí trojúhelný štítový nástavec, se vpadlým, velmi plasticky orámovaným polem. Tentýž řád, avšak ve zjednodušené formě dvou párů pilastrů se promítá na čelní straně kaple. Vnější pilastry jsou zalomeny přes nároží a uplatňují se i na bočních stěnách. V ploše mezi pilastry na čelní straně je prolomena půlkruhem ukončená hlubší nika, nad terénem vyzdvižena na náznaku tumbové menzy, s kamennou deskou nahoře. Boční stěny jsou orámovány nárožními pilastry, mezi nimi jsou vytvořeny útlé, hluboké niky téměř v plné výši, od terénu odsazeny jen nízkým plastickým soklem. Krycí desky pilastrů vystupují z líce stěny kaple, kladí je provedeno jako vyžlabená podstřešní římsa. Kaple je nad plnou hmotou kryta nízkou sedlovou střechou s bobrovkami, nad portikem je oplechována. Nika v průčelí je orámována štukovou šambránou, boční niky mají v záklenku konchu. Do hlavní niky je vložen obraz Nejsvětější Trojice, olejomalba na plátně.