hospodářská budova

Jde o zděný omítnutý objekt, který má obdélný půdorys na severozápadní straně rozšířený o předsunutý úsek, nacházející se v pravé a střední části průčelí. Zde jsou dva široké vjezdové otvory se zaoblenými horními rohy, umístěné dosti blízko vedle sebe. V otvorech jsou jednoduchá prkenná vrata. V ustupující části je vpravo obdélné, na šířku orientované dvoukřídlé okno v hluboké špaletě, vlevo dveře. V severovýchodní stěně jsou jediné otvory v trojúhelném štítu. Jde o dva větrací otvory vedle sebe, mající tvar protáhlého latinského kříže. V levé části dolní partie stěny je připojena ohradní zeď areálu, která se sem zalamuje. Je omítnutá, korunu zdiva má krytou taškami. Také na protější jihozápadní straně hospodářské budovy jsou otvory pouze ve štítu – opět dva, avšak zde tvaru půlkruhového oblouku. Budova má sedlovou střechu, protaženou nad rozšířenou část. Krytinou jsou bobrovky. V severozápadní straně střechy se nacházejí tři volská oka – dvě nad rozšířenou částí a jedno nad ustupující.