družstevní jatka

Areál tvoří dvě podélná křídla stájí, mezi nimiž je na severu umístěna budova porážky s chladírnou a na jihu správní budova čp. 233. Stáje otočeny do ulice Uničovská štítovou stranou o dvou okenních osách, kryté sedlovou střechou. Fasáda členěna pásovou rustikou, na nárožích lizény přerušené kordonovou římsou. Trojúhelníkový štít s odsazeným vrcholem rámuje profilovaná korunní římsa podložená pilovitým motivem. Jednopatrová správní budova o pěti okenních osách s mělkým středovým rizalitem zvýrazněným nízkou atikou, krytá valbovou střechou. Fasáda pojednána pásovou rustikou, nároží akcentována bosáží, patra oddělena kordonovou římsou, kterou shora kopíruje průběžná parapetní římsa, ukončena korunní římsou. Obdélná okna přízemí rámovaná šambránou, okna v patře navíc s nadokenní římsou vysazenou na konzolách, okno v rizalitu s trojúhelníkovým frontonem. Vstup s půlkruhově zaobleným portálem vloženým do obdélné vpadliny situován v přízemí rizalitu.