městský dům

Dům je situovaný v bývalém židovské ghettu, v ulici Karolíny Světlé. Řadový jednopatrový dům kryje mansardová střecha, prolomená do ulice dvojici menších valbových vikýřů. Fasáda průčelí je hladká s plochou mezipatrovou římsou a třemi dvoukřídlými okny v patře, lemovanými profilovanou šambránou. Parter člení tři pískovcové portály. Vpravo půlkruhově sklenutý portál zdobený vrcholovým klenákem a krytý dvoukřídlými dřevěnými dveřmi, který vede do obchodu. Na osu průčelí a chodbu domu je situovaný pravoúhlý pískovcový portál zdobený páskou a vrcholovým klenákem. Vlevo portál se zakulacenými rohy a vrcholovým klenákem, který vedl původně do krámku. Sklep a prostory v přízemí jsou zaklenuté valenými klenbami, patro je plochostropé. Na půdě se zachovala místnost s odsunovacím stropem, užívaná pro židovské náboženské účely. Předmětem ochrany je dům čp. 151 a k němu náležející pozemky.