městský dům

Jednopatrový řadový dům, v patře pětiosý, parter novodobě upravovaný tříosý, je završen sedlovou střechou s hřebenem souběžným s průčelím. Na dvorní straně je situovaná pavlač vynášená pilíři. Fasáda je zcela hladká bez členění, ze starších článku se zachovala pouze historizující římsa se zubořezem. Okna v patře jsou dřevěná členěná do "T". Parter opatřený břízolitovou fasádou byl novodobě nevhodně upraven; vlevo je situován vstup do domu opatřen prosklenými dveřmi s kovovým rámem, další dvě osy zabírají vstupy do obchodů. Původní loubí zazděné v 19. století je zaklenuté křížovými klenbami, průjezd v levé části domu je zaklenut křížově a segmentově. Předmětem ochrany je dům čp. 57 a k němu náležející pozemek.