měšťanský dům

Patrový zděný dům stojící na nároží v uliční frontě. Dům vznikl spojením dvou užších staveb na gotických parcelách obrácených štíty k východu do Kouřimské ulice. Dům kryje dvojice rovnoběžných polovalbových střech krytých bonským šindelem, na severní straně je dvojice vikýřů. Fasády střídmě zdobené v duchu geometrické secese jsou pojaté v kontrastu hrubších polí členěných hladkými vodorovnými pásy. Severní průčelí do ulice je vynesenou šesticí konzol se segmentovými pasy. Přízemí je na východě prolomeno dvěma obdélnými vstupy a jedním výkladcem, na severní straně je jeden výkladec a zcela vpravo oválně klenutý vstup přístupný po trojici schodů. V patře je fasáda prolomena na východ pěti a na sever čtyřmi obdélnými špaletovými okny. Oba nesymetrické štíty na východní straně jsou dvouosé. Interiér domu je plochostropý. Předmětem ochrany je dům čp. 136 a k tomu náležející pozemek.