městský dům

Dům stojí v ulici Na hradbách, v bývalém židovském ghettu. Dvoupatrový dům, postavený na obdélném půdorysu, kryje mansardová střecha s plechovou krytinou. Střechu prolamují dva drobné sedlové vikýře. Parter člení osově umístěný pravoúhlý vstup, vpravo jsou situovaná vjezdová vrata a vlevo atypické velké okno členěné do tabulek. Vše sjednoceno ostěním s lištou, respektive profilovanou šambránou s lištou a nátěrem. Tabulková okna v patrech rámují šambrány s plochou lištou. První patro zdůrazňují bohatě zalamované nadokenní římsy s páskovou ornamentikou. Druhé patro zdobí páskový ornament v parapetech i nad okny. Přízemí je plochostropé, v patře jsou valené klenby, částečně s výsečemi, v 2. patře je valeně klenutá komora. Předmětem ochrany je dům čp. 154 a k tomu náležející pozemek.