městský dvojdům

Dům se nachází v centru bývalého židovského ghetta na ulici Karolíny Světlé. Jedná se o řadový jednopatrový dům sestávající ze dvou rozdílně zastřešených částí - tzv. dílčí dům. Průčelí pravé části je hladké tříosé, členěné mezipatrovou římsou. Střecha je valbová krytá šablonami s dvojicí vikýřů. Parter člení dva vstupy. Půlkruhově sklenutý portál vedl původně do obchodu. V portálu jsou osazené kovové dvoukřídlé dveře zdobené rozvilinovým ornamentem. Druhý pravoúhlý vstup s dvoukřídlými kazetovými dveřmi vede do vstupní chodby domu. Okenní otvory v patře rámují šambrány. Přízemí je klenuté valenými klenbami, patro je plochostropé. Levá, o něco nižší, část domu má v přízemí obloukově zakončený vstup a odhalené okenní ostění. V patře je sdružené okno. V mansardové střeše kryté šablonami je osazen vikýř. Zadní fasáda domu směřuje do boční větve Zlaté uličky a je téměř dvojnásobné délky než průčelí do ulice K. Světlé. Sestává ze tří navazujících průčelí a malého dvorku při západním konci průčelí. Fasády jsou hladce omítané. Dvorek je ohraničen režnou kamennou zdí. Předmětem ochrany je dům čp. 147 a k tomu náležející pozemek.