městský dům

Dům je součástí bývalého židovského ghetta a jedná se o tzv. dílčí dům, neboť do něho v patře od východu vrůstá sousední dům čp. 148. Jedná se o řadový jednopatrový dům krytý mansardovou střechou s bobrovkami. Ve střeše jsou do ulice prolomené dva drobné sedlové vikýře. Hladkou uliční fasádu člení mezipatrová římsa. V levé části domu je v přízemí umístěn novodobý půlkruhově zaklenutý portál, v pravé části jsou dvě sdružená obdélná okna se šambránou. V patře jsou v levé části domu tři okenní osy s šambránami. Na pravé straně je do patra zasahuje sousední dům. Dvorní fasáda je nahoře zakončena svisle bedněným lichoběžníkovým štítem. Přízemí domu je zastropené valenými klenbami, patro je plochostropé. Ve sklepě jsou stropy tvořené mohutnými trámy s kamennými záklopy. Předmětem ochrany je dům čp. 150 a k tomu náležející pozemek.