měšťanský dům

Dvoupatrový dům, ve východní frontě náměstí, na úzké gotické parcele, s dvouosým průčelím upravený v neorenesančním stylu. Prostory v interiéru jsou plochostropé, zachovaly se původní truhlářské prvky a dlažba. Předmětem ochrany je dům a k němu náležející pozemek. Dvoupatrový dům s eklektickou průčelní fasádou o dvou osách (výraz fasády určuje neorenesanční štít, dále jsou použity secesní prvky). V pravé části parteru se nachází hlavní vstup a nad ním dvě úzká vysoká okénka zdobená profilovanou omítkovou šambránou. Levou, větší část parteru zabírá segmentově zaklenutý výkladec, pozůstatek zastavěného loubí. Plocha přízemí je zdobena jemnou iluzivní štukovou bosáží; iluzivní armování nároží pokračuje i v prvním a druhém patře. V obou patrech jsou páry sdružených oken, jejichž střed zdobí zděný sloupek. Mezipatro naznačuje barevně odlišený pás s malovaným ornamentem. Okna druhého patra jsou zdůrazněná vysazenou nadokenní římsou; barevně odlišený vlys nad těmito okny nese nápisovou pásku s letopočtem 1904 - 1994. Fasádu završuje vysoký obloučkový štít s rozevřeným obrysem zdobeným po stranách úzkými vížkami s koulemi. Ukončení štítu v podobě vlaštovčích ocasů jsou zdobena konchami s mušlovými motivy.