návesní kaple Panny Marie s křížem

Zděná jednolodní stavba obdélného půdorysu s pětibokým závěrem, orientovaná podélnou osou zhruba směrem na JV. Průčelí jsou členěna plastickými lisenovými rámy s pseudogotickými obloučkovými trojlistými vlysy v horní části polí. Delší stěny prolomeny dvojicí obdélných vysokých oken s půlkruhovým zaklenutím. Závěr střídavě se slepým okenním otvorem stejného typu jako na podélných průčelích a čistou stěnou. Okno v ose závěru je však prolomeno v prostoru nadsvětlíku drobným otvorem tvaru půlkruhu. Podstřešní výrazně profilovaná římsa obíhá celou stavbu. Vstupní průčelí, směřující na SZ, má na nárožích široké plastické lisenové pásy, v ose jest půlkruhově zaklenutý vstup. Nad portálem je půlkruhová výrazně pročleněná římsa. Nad vstupem jest výrazný trojosý pseudogotický trojlistý obloučkový vlys stejného typu jako na ostatních průčelích. Štít vrcholí mírně předsazenou patou zvoničky. Zvonička je čtvercová. Nároží jsou skosena, střední část stěn mírně ustupuje. Jehlanovitá stříška je pokryta plechem a vrcholí nástavcem s křížem. Zastřešení je sedlové, kryté keramickou pálenou krytinou typu bobrovka. Před hlavním průčelí kaple při západním nároží je umístěn poměrně masivní kamenný žulový kříž.