boží muka se sochou sv. Floriána

Pozdně gotická kamenná boží muka se sekundárně umístěnou sochou sv. Floriána je situována nedaleko kostela. Z nízké čtvercové základny vyrůstá hranolový sloup boží muky na čtvercovém půdorysu, s jednoduchou patkou a hranolovým dříkem s nárožním okosením. Na dříku je vyryto několik motivů (kamenické značky). Plochá hranolová hlavice dosedá ke dříku okoseným spodním okrajem a na její čelní straně je vyryta datace 15(3?)40 a číslice 1 a 4. Základní deska nedochované lucerny je vykrojená fabionem. Sv. Florián je vyobrazen tradičně jako voják ve zbroji a přilbě s chocholem, v levici třímá kopí s praporem v ruce, torzo pravé paže směřuje ke vědru s vodou, kterou vylévá na hořící budovu, jejíž zmenšený model se nachází u světcových nohou. Lineárně zpracovaná drapérie světcova šatu má sumární objem bez výraznější prostorové modelace.