boží muka

Z trnože čtvercového průřezu s okosenými trojúhelníkovými ploškami na nárožích vyrůstá osmihranný dřík pilíře s konkávními diagonálními stranami (hranol s vyžlabenými rohy) v nichž je umístěna figurální výzdoba. V polovině výšky dříku čtyři polopostavy zbrojnošů na oblačných konzolách, podobně ve vrcholu dříku pod hlavicí: 1. sv. Petr, 2. sv. Ondřej, 3. sv. Pavel, 4. sv. Jakub Větší. Hlavice na stranách v hlavních osách konzolové útvary s podvěšeným liliovým útvarem. Kaplička druhotná, podobně jako nápisová deska z čelní strany datovaná rokem 1994. Na pilíři boží muky se nachází novodobá mramorová deska s německým nápisem v kapitále. FAMILIE/ JAUSEN/ RENOVIERT VON DEN/ EHEM. BEWOHNERN/ DER. MARKTGEM./ JOSLOWITZ/ 1994//.