sousoší Piety

Na jednoduché čtvercové podnoži vystavěn hranolový sokl s profilovanou patkou i římsou. Všechny strany soklu jsou opatřeny kartuší nepravidelného tvaru mnohoúhelníka. V rámu na přední straně se dochoval majuskulní německý nápis. Na soklu je umístěn dřík zužujícího se sloupku, ukončeného vyloženou profilovanou římsou, plochy sloupku jsou zdobeny rytým rámem s akantovými květy uprostřed. Ve vrcholu je umístěno silně rustikální sousoší Piety. Sedící Panna Marie má v klíně horizontálně ležící mrtvé tělo Krista, hlava Krista i Panny Marie jsou korunovány. Plastika je v podživotní velikosti. Dochovaný nápis: Erbaut im Jahre/ 1769/ Zerstört dirch Blitz. Nach/ am 9. Juni 1924/ Renoviert im Jahre/ 1925/ von Jos. u. Marie/ Zeuzula/ zur Erinnerung an den/ in den schweren Zeiten/ 1914 -1916//