vila Růže

Jednopatrová vila z let 1911-1913 stojí volně v zahradě. Hlavní, východní průčelí je obráceno k řece. Na střední ose má mírně oblý rizalit, v krajních osách předstupují lodžie, nad nimi balkony, v úrovni suterénu předstupuje terasa. Jižní průčelí má tříosý oblý rizalit, ten je ukončen pod hlavní římsou. Západní - vstupní průčelí má na druhé ose zprava vstup, nad ním balkon nesený dvojicí sloupů. Na první ose balkon nad suterénem. Před vstupem jednoramenné schodiště směřující k bráně. K severnímu dvouosému průčelí je připojena prosklená stěna východní lodžie s nadlehlým balkonem. Fasády jsou členěny vertikálně plochými pilastry, dříky mají stylizované kanelury, hlavice jsou ploché lichoběžníkovité s ornamentálním dekorem. Šambrány oken mají římsy a kanelované svislé části. Střecha je valbová, kryta prejzy. Vila má vstupní dvoupodlažní halu s dřevěným částečně visutým schodištěm a půlkruhovým výklenkem. Strop haly má vpadlá kazetová pole zdobena štukovým ornamentem a lištami z perlovce. Výklenek má vitráže v obdélných a oválných oknech a na stropě květinový vzor. Stěny haly jsou malovány pravidelně se opakujícím vzorem v tlumených barvách. Vila má zachované původní oplocení a zastřešenou vstupní bránu.