socha sv.Jana Nepomuckého

Na čtvercové základně třikrát odstupňované základně hranolový sokl, který má ve středním části rytou linií vymezeno pole pro nápis. Římsa podnože je ve střední části vypjatá a zasahuje do dvakrát odstupňovaného druhého soklu, který nese sochu sv. Jana Nepomuckého. Socha světce v podživotní velikosti je oděna v ikonograficky dané roucho kanovníka: v kleriku s rochetou a almucí. Sv. Jan nese na levé ruce, která je v lokti ohnuta kříž s Kristem a pravou jej přidržuje. Hlavu s biretem kloní na levou stranu a pohled směřuje ke kříži. Tělo s odlehčenou pravou nohou vytváří esovitý pohyb, jemuž odpovídá také řasení draperie jeho šatu. Zajímavý detailem je rozpohybování krajkoví světcovy rochety. Jemné vrypy uplatňující se na krajkové dekoraci rochety sochař použil rovněž při utváření záhybů vousů a vlasů světcovy tváře. Světec nemá tradiční součást ikonografického zobrazení svatozář s pěti hvězdami. Na soklu vpředu nápis: ANNO / DOMINI / 1820. .