pilíř se sousoším Nanebevzetí P. Marie

Barokní mariánský sloup stojí na podestě přístupné čtyřmi stupni a ohrazené dvanácti sloupky spojenými řetězy. Sokl sloupu tvoří dva stupně. Na nich stojí trojdílný podstavec s vyvýšenou a předsunutou střední částí. Křídla podstavce jsou zdobena kartušemi. V kartuši na severní straně je slunce, v kartuši na jihu tvář. Střed podstavce je zdoben kartuší s mariánským monogramem a mušlí s festonem. Na křídlech podstavce je stylizovaný terén s klečícími postavami dvou andělů. Anděl na jihu drží v pravé ruce ciborium; levou má na prsou. Anděl na severu má v klíně svitek papíru. Levou rukou, kterou jej přidržuje, nese korunu. Pravou rukou ukazuje na svitek. Střed podstavce je ukončen mohutnou římsou. Na ní je umístěna plastika Marie, za ní sloup s holubicí a po stranách dvě ozdobné vázy. Marie stojí pravou nohou na zeměkouli obtočené hadem, nesené dvěma anděly na stylizovaných oblacích. Levou ruku má na prsou, pravou rozhozenou do strany. Dívá se vzhůru. Kolem hlavy má svatozář s dvanácti hvězdami. Sloup za postavou Marie má tvar vyžlabeného hranolu ukončeného jehlancem. Na zadní straně sloupu jsou dva andílci. Na vrcholu je holubice obklopená paprsky a tři hlavy andílků. Postava Marie a oba andělé na křídlech podstavce jsou v životní velikosti.